СКАНДАЛНО! Руски вулгаризми се леят в Капките

През ключалката
00:22 - 24 Март 2020
16851
СКАНДАЛНО! Руски вулгаризми се леят в Капките

Руската песен “Чёрная пантера/ Black Panther”, която се превърна в хит преди две години, предизвика скандал в имитаторското шоу "Като две капки вода". Причината е, че песента е доста нецензурна, в нея изобилстват вулгаризми като "кучка" и "курва", а лирическият герой откровено признава, че с удоволствие би опънал поне два пъти някоя готина мацка. "Чёрная пантера" набра популярност и у нас, а видеото на руския дует Nebezao има близо 30 милиона гледания в YouTube. 

В понеделник вечерта предизвикателството да изпее руската песен и да влезе в ролята на вокалиста Влад от мега нашумелия дует Nebezao се падна на холивудския актьор Димитър Маринов. Освен че трябваше да рапира на руски той трябваше да изпълнява и три различни гласа. Актьорът от наградения с "Оскар" филм "Зелената книга" се справи отлично с превъплъщението си, макар и да не получи най-високите оценки на журито и на публиката, но пък бе похвален от всички членове на журито - Фънки, Хилда Казасян и Юлиан Вергов.

Вергов обаче бе доста възмутен, че изобщо подобна песен попада в репертоара на участниците в "Като две капки вода". По думите на актьора това е меко казано доста странно, защото текстът на песента изобилства от нецензурни думи на руски като "сука" и "стерва", което в български превод означава "кучка" и "курва". Вергов е учил в руското 35-то училище "М. Калинин" в София, сегашно 35-то СОУ "Добри Войников", и е на "ти" с руския език за разлика от другите членове на журито, които откровено признаха, че руският не им е силен.

Твое тело просто с*кс./(С*кс, с*кс, с*кс). Твоето тяло е просто с*кс, се пее в песента.

Едни от най-скандалните фрази са "Этой суке я вставлю два раза, эта сука хочет два сразу" - "Ще оправя тази кучка два пъти, тази кучка иска двама едновременно" и "Сама знаешь, ты стерва и мы оба ходим налево" - "Сама знаеш, че си кучка и ние двамата вървим накриво".

Димитър Маринов също изрази мнение, че "Чёрная пантера" ще бъде цензурирана в САЩ и никой няма да позволи тя да се върти по телевизиите.  


Любопитното е, че продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян е руски възпитаник, учил е в Москва и е наясно с руския сленг и с всички нецензурни фрази. Затова е и странно, че е избрал тази песен да влезе в репертоара на "Като две капки вода", макар че е хит в Русия. Вероятно продуцентът си е мислил, че няма проблем тя да звучи от екрана в най-гледаното време и дори да забавлява децата, които са фенове на шоуто, изхождайки от идеята, че днес младото поколение почти не знае руски и всъщност няма да разбере текста.

"Как изобщо можахте да пуснете нецензурната версия! Тъпи ли сте ! Ако не говорите езици, нека ви помогнат да премахнат или заличат нецензурните думи. Честно просто и глупаво. А изпълнителят браво, но аз не бих пяла псувни. Пропуск огромен на предаването", написа възмутена зрителка на страницата на шоуто във фейсбук.

Малко цензура на текста мисля, че нямаше да е лошо да направите, съветва и друга зрителка.

"Димитър, падна ти се много трудно изпълнение, в което трябва да изпълняваш 3 гласа, но засега се справяш чудесно, пък са те докарали точно като него. Супер си и късмет", хвали Димитър Маринов пък друг зрител на шоуто.

Nebezao е псевдоним на 23-годишния Влад, музикант от Курск, който нашумява именно с тази песен. Тя излиза през 2018 г., но у нас се превръща в хит нейният ремикс, който младият изпълнител прави заедно с Rafal. След успеха на новия проект Nebezao от самостоятелен певец се превръща в творчески колектив и участията на Влад вече са с неговите нови колеги. Миналата година през лятото тандемът имаше концерт в Пловдив, а през есента гостува и в София.