Скандално в Lupa.bg: Криминалисти пречат на разследването за убийството на Иво Пилето

Богаташкият син Любомир Попов вероятно ще остане ненаказан за престъплението

Новини
14:16 - 29 Май 2024
9045
Скандално в Lupa.bg: Криминалисти пречат на разследването за убийството на Иво Пилето

Убиецът на Ивайло Чобанов - Иво Пилето Любомир Попов ще остане ненаказан, след като Lupa.bg получи информация, че делото срещу него се бави нарочно, а разследващи предупреждавали заинтересовани хора да не се сещат и занимават със случая. 

Богаташкото синче погуби криминалната фигура след спор заради неправилно паркиране на Любомир.

След удар с ритник Иво Пилето пада на земята, след което умира в болница. Скандално извършителят на престъплението е освободен, а проверка на медията ни научи, че работата по събиране на доказателства по делото е спряна, макар и по неофициален начин. 

Бащата на убиеца на Ивайло Чобанов се оказа сериозен тип, който разполага с милиони и има силни пипала в Софийска градска прокуратура и Столична община, показа проверка на Lupa.bg. Срещу таткото Валери Попов са правени много разработки и проверки, като всичките са парирани и стопирани.

Той е собственика на „Глобул Брандс” с бутиците „Скандал”, официален вносител на немския бранд „Филип Плейн”.

Любомир Попов бе освободен от съда след убийството.

Ивайло Чобанов - Иво Пилето засякъл на два пъти убиеца си Любомир Попов да паркира неправилно. Фаталната случка станала при второто нарушение, разказва пред Lupa.bg имотният брокер Илия, който се возел в колата на Пилето. Той е основен свидетел по делото срещу богаташкия син, извършил най-тежкото престъпление.

Пилето и Илия трявaло да направят оглед на имот в Нови Хан, който Чобанов имал намерение да закупи. Двамата сядат в пицария, в която Пилето имал отворена сметка и плащал в края на месеца. "Той не обичаше да носи пари в себе си, винаги така действаше", разказва пред медията ни Илия.

Иво Пилето след нанесения му удар с ритник.

Двамата отишли до "Лозенец" където Чобанов трявало да върне филм, който взел да гледа.
Оказва се, че пикапът на богаташкия син прави две последователни нарушения на две различни места. Първият път Иво иска да слезе да направи забележка на шофьора и мята ези-тура. Илия обаче му казва, че не му е работа да се разправя и Пилето го послушва. После те тръгват в посока мол "Парадайс" и засичат богаташкия син  отново в нарушение, спрял в насрещното на пешеходна пътека. "Тогава вече нервите не му издържаха и той слезе. Нямаше намерение да се бие, искаше да направи забележка. Може преди да е бил престъпник, но за някои неща той имаше много здрави принципи за справедливост", разказва пред Lupa.bg основният свидетел Илия. Той е категоричен, че убиец и жертва не са се познавали отпреди и преди фаталния инцидент не са имали никакви отношения.

Разследващите бавят работата и понеже майката на Иво Пилето не се разбирала с него и изобщо не се вълнува как върви разследването, категорични пред Lupa.bg са аверите му. На практика убитият няма роднини, които да действат нещата и да вдигат шум. За това - защо се бави делото се интересуват само приятелите му.