Скарлет Йохансон съди „Disney“

Актуални новини
12:25 - 30 Юли 2021
2329
Скарлет Йохансон съди „Disney“

Скарлет Йохансон заведе дело срещу компания "Disney" за това, че пусна новия ѝ филм "Черната вдовица" едновременно в киносалоните и на стримийнг платформата си Disney+, съобщават световните агенции, като цитират в. "Wallstreet Journal".

Искът е внесен в съд в Лос Анджелис.

Актрисата твърди, че договорът ѝ с "Disney" и "Marvel Studios" предвижда продукцията да бъде пусната първо само в киносалоните, а дял от приходите от продажбата на билети са значителна част от нейния хонорар.

"Dusney" умишлено принуди "Marvel" да наруши споразумението без никакво основание, за да попречи на Йохансон да извлече максимални ползи от договора си със студиото, се казва в заведения от актрисата съдебен иск.

"Disney" изцяло изпълни условията по договора си с Йохансон. Освен това, премиерното излъчване срещу заплащане на "Черната вдовица" на тяхната стрийминг платформа значително увеличи възможностите за допълнителни приходи над 20-те милиона щатски долара, които тя вече получи", се казва в изявление на компанията, цитирано от в. "Los Angeles Times".