Скъсан джоб: ООН започва безпрецедентни икономии

Забранява се на операторите и преводачите да работят извънредно

Новини
12:09 - 17 Май 2024
1251
Скъсан джоб: ООН започва безпрецедентни икономии

Организацията на обединените нации въвежда някои ограничения в централата си, за да намали разходите на фона на финансови затруднения, съобщи аг. Bloomberg.

Сред мерките за спестяване на разходи са забрана на операторите и преводачите да работят извънредно, ограничаване на работното време на входовете на централата на ООН в Манхатън, намаляване на часовете на климатизацията, както и мораториум върху наемането на нови служители.

Агенцията отбелязва, че ООН отдавна изпитва финансови затруднения, тъй като основните донори, включително Съединените щати, често забавят плащанията си. Трудностите се изостриха и от пандемията от COVID-19 и решението на администрацията на бившия американски президент Доналд Тръмп да намали финансирането за хуманитарни дейности и усилия за развитие.

Броят на ключовите заседания на Съвета за сигурност относно ситуацията в Газа и конфликта в Украйна също е намален поради финансови затруднения. Провеждането на едно заседание на Съвета за сигурност на ООН струва приблизително 15 хиляди долара.