Скелети с хлътнали бузи и крака-клечки на ревюто на YSL в Париж

Вестник "Сън" припомня, че в сила е закон за нездравословно слаби модели

Мода
17:30 - 01 Март 2019
3343
Скелети с хлътнали бузи и крака-клечки на ревюто на YSL в Париж

„Недохранени модели като еталон за красота”  и „скелети” дефилираха на последното ревю на Yves Saint Laurent на дефилето есен/зима 2019/2020 в Парижката седмица на модата. Така описа  манекенките  британският вестник "Сън" (The Sun), който направо разгроми избора на суперкльощави модели на сцената.

„Изглежда, че въпреки усилията към нормалността, ние продължаваме да гледаме модели като скелети с хлътнали бузи, тънки като клечки крака и щръкнали колена”, пише модната репортерка на изданието Беки Пембертън. 
 
Авторката припомня откровение на Кирсти Клемънтс, бивш главен редактор на Vogue в Австралия, че на Парижката седмица на модата моделите традиционно пристигат с "два номера по-слаби". 
  
Заради подобна практика във Франция през 2017 г. бе приет специален закон-забрана на показването на нездравословно слаби модели на ревютата.

Нещо повече – изисква се лекарски сертификат за здравословното им състояние. Въпреки това в модната индустрия санкции се налагат на модели, които са "прекалено големи", а не на "чирозите", написа  "Сън".