Ски училището у нас подгони тарифи като в Аспен

Спорт
09:36 - 25 Януари 2022
4672
Ски училището у нас подгони тарифи като в Аспен

Зимният сезон по курортите е в разгара си и въпреки инфлацията на услугите, ски училищата са пълни, а свободни дати за деца вече има на места чак за средата на февруари, информираха любители на зимните спортове Lupa.bg. Цените обаче за зима 2021-2022 гонят тези в Аспен, оплакват се родители. Тарифите на индивидуалните обучения гонят 1000 лева само за курс от 5 дни при 2 до 3 часа на ден практика. 

На Витоша, Боровец и в Пампорово "офертата" започва от 75 кинта на час, като в тях не влиза нито оборудване, нито екипировка, нито лифт картата, а само работата на инструкторите. По-евтино, но отново непосилно за редица родители в страната, е ски и сноуборд обучението в група.

В София пакетите за 5 дни за малките между 4 и 7-годишна възраст варират между 480 и 520 лева, като в сумата се включват и разходите за транспорт до Алеко, но не и лифт картите. За сметка на това ски училището осигурява всичко останало - самите ски, щеки, каски и други, без обяда на малчуганите. За този сезон той излиза по 7-8 лева на калпак на ден. 

Подобни са и сумите при организирано посещение на цели групи от детските градини в столицата. По-изгодни са офертите за няколко уикенда в планината с шус по детските писти - между 300 и 400 лева при 2 часа обучение на ден, сочи още нашата справка. 

Тази година цените са с между 30 и 40% по-високи, в сравнение с миналия сезон на фона на бруталната инфлация в страната с официално годишно нарастване от поне 8 на сто.