Ски учители от Банско без коронавирус

Пробите на всички, поставени под домашна карантина, както и на всички контактни лица до момента, са отрицателни

Новини
08:29 - 22 Март 2020
3976
Ски учители от Банско без коронавирус

На територията на област Благоевград няма нови случаи на заразени с коронавирус. Двама остават пациентите, като единият се лекува в областната болница, а 9-годишното дете от Великобритания е под карантина, заедно със семейството си, в апартамента им в Банско.

Пробите на всички, поставени под домашна карантина, както и на всички контактни лица до момента, са отрицателни, съобщиха от Районната здравна инспекция, съобщава БНР. Изследвания се правят и на завърналите се от рискови държави. Заради случаите на заразени българи от други райони в страната, които са работили в Банско, са взети проби на всички ски-учители. Резултатите също са отрицателни.

До този момент личните лекари в курорта не са регистрирали пациент със симптоми, характерни за заболяването.

Заради обявената карантина в целия град се обостря проблемът със здравната грижа за бременните жени и контактите им с наблюдаващите ги лекари-специалисти.

Повечето бъдещи майки са планирали ражданията в Благоевград и София. От града обаче може да се излезе единствено с линейка, като изключение се допуска само за назначена терапия на онкологично болни пациенти.