Скопие: Гордана Силяновска ще се срещне с Румен Радев утре в София

Държавният глава на комшиите ще присъства на представянето на „Набуко“

Новини
16:39 - 12 Септември 2024
706
Скопие: Гордана Силяновска ще се срещне с Румен Радев утре в София

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова утре ще посети Република България, съобщават от кабинета на президента в Скопие.

В рамките на визитата си в София Силяновска ще се срещне с президента на Република България Румен Радев и ще присъства на спектакъла „Набуко“ от Джузепе Верди на Национална опера и балет на Република Северна Македония, който ще бъде представен в Софийската опера и балет, се уточнява в съобщението.

В него се припомня, че в рамките на 52-рото издание на майски оперни вечери в Северна Македония Силяновска присъства на представлението "Валкюра" на Софийската опера и балет в Скопие, като подчерта "значението и

силата на културната дипломация като неделима част от международната дейност”.

Министърът на външните работи и външната търговия на Северна Македония Тимчо Муцунски съобщи, че той, както и министърът на културата Зоран Лютков, също ще пътуват за София. 

Попитан за очакванията от визитата на Силяновска в София премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че политиката на неговото правителство е на добросъседски отношения и в това не трябва да има никакво съмнение.

„Нашето мото е, че не искаме чуждото, но не даваме нашето. А изграждането на добросъседски отношения е европейска ценност”, заяви Мицкоски.