Скулпторът Моно Петра готов със свой кабинет

Провокативният художник захапа премиера, че държавата няма да се счупи

Култура
17:21 - 16 Юли 2020
5734
Скулпторът Моно Петра готов със свой кабинет

Синът на дисидента Петър Манолов и известен артист с провокативната си живопис и скултори Моно Петра захапа премиера Бойко Борисов по повод днешното му изявление, че държавата щяла да се счупи при нов кабинет и в гневно послание обяви: "Дори аз съм готов с кабинет за 24 часа".

"Господин премиер, дори артист като мен може да събере екип от министри в рамките на 24 часа, които да поемат юздите на България, така че да не се счупи страната.
Мога да ви гарантирам, че всички ще са проевропейски и НАТО ориентирани с по няколко езика и с воля за провеждане на реформи. Всеки от моите министри ще бъде непримирим към корупцията по една проста причина, не познавам сериозен човек около мен, който би посрамил името си и това на семейството си с рушвет или друга незаконна дейност", пише Манол Петров във фейсбук.

И като последовател на бащините завети, добавя: "Дълбокото ми убеждение е, че дори сега да се направи лустрация, пак ще е навременно дело, с което да се измъкнем от духовното блато, в което сме попаднали". 

Моно Петра е известен представител на „Новите диви“ – експресионистично движение, зародило се в Германия през края на XX век, а миналата година беше обявил, че ще прати 12 свои скулптури на лунната повърхност.