Сладолед с вкус на препечен хляб и шоколад с магданоз - хитът на 2024 г.

Кулинарните измислици са част от най-голямото изложение за шоколадови изделия в Букурещ

Любопитно
12:30 - 16 Юни 2024
8363
Сладолед с вкус на препечен хляб и шоколад с магданоз - хитът на 2024 г.

Сладолед с вкус на препечен хляб, бонбони от облепиха, шоколад с магданоз, трюфели с хрян, пралини от цвекло или такива с анасон или бира, шоколадови статуетки "Оскар" са само част от изненадите тази година на най-големият фестивал на шоколада, който се провежда в Букурещ, предава БНТ.

Третото издание на сладкото събитие под надслов “Chocolate Saga” обединява 30 производители на шоколад от Румъния, 5 международни производители от Полша, Молдова и България и над 30 компании от сродни сфери. То се провежда в концертната и конферентна зала “Сала Палатулуй” в румънската столица, където точно преди година актьорът Джон Малкович дирижира концерт на Румънския младежки оркестър по време на снимките на филма “Жълтата вратовръзка”.

Шоколадовите близалки са по 10 леи (4 лв), шоколадовите дражета с ядки струват между 25 и 35 леи (10-14 лв.), има и шоколадови фигурки за 49 леи (19,6 лв.). Шоколадите с персонализирани послания са 15 леи (6 лв.), подаръчните кутии с бонбони варират от 35 до 197 леи (14-78 лв.).

Дълга опашка от гладни и любопитни посетители се вие и на съседния щанд, където се предлагат пралини, които понижават кръвната захар. Здравословното лакомство съдържа цикория и овесени ядки, но и инулин, естествена съставка от цикория. Доктор прави изследвания на място - преди и след консумация.