Слънце и сняг тази седмица

Новини
14:37 - 16 Февруари 2020
11361
Слънце и сняг тази седмица

Малък Сечко ще ни донесе слънце и сняг и през новата седмица. Това показва прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология. Понеделник ще започне с температури по-високи от обичайните за втората половина на февруари. Ще се радваме на много слънце, а във вторник живакът в термометрите ще мине 15 градуса.

Днес и в началото на следващата седмица ще бъде без валежи. Ще преобладава слънчево време, в неделя преди обяд с повече облачност, предимно ниска, над източната половина от страната. Ще се понижат минималните температури, дневните от запад ще започнат да се повишават. В понеделник и вторник ще се затопли съществено и максималните температури ще бъдат предимно между 13 и 18 градуса. Във вторник ще се появи западен, до края на деня северозападен вятър, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В сряда дневните температури ще са по-ниски с 4-5 градуса. Облачността ще се увеличава, почти без валежи. През нощта срещу четвъртък и в четвъртък със северозападен вятър, в Източна България – от североизток, понижението на температурите ще продължи. От запад ще завали дъжд, който във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана до вечерта ще премине в сняг. В петък ще остане облачно и на места с превалявания. Със север-североизточен вятър дневните температури още малко ще се понижат. В неделя отново ще започне затопляне.