Слънце, но температурите се понижават

Актуални новини
20:55 - 14 Септември 2024
1493
Слънце, но температурите се понижават

В неделя, 15 септември, преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места главно в Югоизточна България ще превалява, сочи прогнозата на НИМХ.

Минималните температури ще са от 5-6 градуса на места по високите западни полета, до 17-18 в югоизточните райони, в София – около 7.

След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, в Източна България временно ще се ориентира от север-североизток и ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 17 и 22 градуса, в София - около 17.

В планините ще преобладава облачно време. Главно в следобедните часове и вечерта ще има валежи от дъжд, над 2300-2400 метра от сняг. Ще духа до умерен, предимно югозападен вятър. Температурите ще се понижават. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра – около 5.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над Балканите ще бъде по-често облачно и дъждовно, температурите ще се понижат.