Слънцето се завръща! Какво време ни очаква?

Максималните стойности в събота ще са между 11 и 16 градуса

Топ
09:07 - 02 Ноември 2019
5537
Слънцето се завръща! Какво време ни очаква?

В събота слънцето се завръща. Ще има и облаци в небето, но без валежи. Утрото ще е студено. термометрите ще показват между 1 и 6 градуса, но през деня вятърът вече ще е топъл - слаб до умерен и това ще повиши градусите. Максималните стойности в събота ще са между 11 и 16 градуса.

В планините преди обяд все още ще бъде облачно и мъгливо, на места ще превалява дъжд, над 1300м - сняг. Следобед слънцето ще се покаже, а вятърът ще е до умерен. Максималната температура на височина 1 200м ще бъде около 7 градуса, на 2 000 - към 1.

В неделя и понеделник температурите ще продължават да се повишават. Северно от планините ще се усеща силен южен вятър и стойностите в тези райони могат да стигнат до 25-27 градуса, в останалите места - 15-20. На места ще бъде слънчево, като в понеделник следобед слабо ще превали в южната половина.

Във вторник и сряда -  слънцето ще е с нас и ще е топло за периода. И в сряда ще бъде предимно слънчево, на места – със сутрешни мъгли. В четвъртък отново ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали. Вятърът ще бъде от запад-югозапад, слаб до умерен.