Слави Ангелов „поръчан” от простака, разорал дюните на „Смокиня”?

Пребитият с тръби от маскирани наемници журналист е следил изкъсо съдебния процес срещу Иван Нончев

Новини
01:21 - 18 Март 2020
12677
Слави Ангелов „поръчан” от простака, разорал дюните на „Смокиня”?

Разследващият журналист Слави Ангелов, който тази вечер около 21 часа бе пребит с железни тръби от двама маскирани на бул. „Дондуков”, може и да е „поръчан” от скандалния бургаски бизнесмен Иван Нончев, прочул се като простака, разорал дюните на къмпинг „Смокиня” миналата година, за да си открие гледка към морето.

Слави Ангелов е настанен с множество наранявания в ИСУЛ без опасност за живота.

Тази версия лансират колеги на Слави Ангелов от оглавявания от него в. „168 часа”. Известният журналист следеше изкъсо съдебното дело срещу Иван Нончев, което в края на февруари бе прекратено от Бургаския окръжен съд и върнато на прокуратурата. След лъхащото на корупция съдебно решение Слави Ангелов се възмути публично и публикува разследване, от което стана известно, че съдията е взел под внимание спорни експертизи на вещите лица Димитрина Стоянова и Иван Камбуров, за да оневини Иван Нончев, варварски унищожил хилядолетната пясъчна дюна.

Последния коментар на Слави Ангелов също е по темата „Иван Нончев”. На 4 март той публикува мнение, озаглавено: „Простака победи и ни върна в 90-те: дюната я няма, той – невинен”.

Иван Нончев, който разора дюните на "Смокиня", но се отърва без присъда

„Побоят не е бил с цел грабеж, тъй като на Слави не му е отнето нищо. Аз съм втрещена от това, че третия човек е записвал побоя. Тоест този побой трябва да бъде показан на някого”, категорична бе, че става въпрос за поръчково нападение издателят на „Медийна група България” Венелина Гочева.

В официалната позиция на „Медийна група България”, осъждаща бруталното нападение, се казва, че Слави Ангелов е нападнат с „провинциална грубост” и припомнят, че колегата им е с активна гражданска позиция по много теми, особено екологични.

Съдебното дело за унищожената дюна на къмпинг "Смокиня" бе следено изкъсо от Слави Ангелов.

Слави Ангелов е настанен в ИСУЛ без опасност за живота. Полицията работи по случая, разследват се няколко версии. Сред тях е и тази, че разследващия журналист може да е нападнат от футболни хулигани.