Слави Ангелов: Правосъдието ни е скопено, а "домашни любимци" в скъпи коли мачкат хора!

От зверски удар с кола се лекувах 18 месеца! Знаете ли какво е да ви ударят с 80 км/ч?, пита журналистът

Новини
11:00 - 07 Юли 2022
4738
Слави Ангелов: Правосъдието ни е скопено, а "домашни любимци" в скъпи коли мачкат хора!

"Преди 26 години на автобусната спирка пред Полиграфическия комбинат на бул. “Цариградско шосе” в София ми се случи много екстремна среща с човек като неуспешния футболист, но успешен пътен убиец Георги Семерджиев. На негово място на волана стоеше жена, изпила литър вино и засилила се с колата си надолу към Орлов мост по булеварда. Точно там на спирката ние се опитвахме да хванем такси. Когато тя ни връхлетя със скорост от около 80 км в час според техническата експертиза по делото", сподели своите спомени Слави Ангелов, които са свързани с инцидента, случил се преди два дни, в който загинаха две жени.

"Има хора, които могат да разкажат от първо лице за сблъсъка. Но аз не съм от тях. Аз съм летял във въздуха около 10-12 метра от булеварда към локалното платно. Мислех си, че излизането от обувките при сблъсък, е шега от анимациите. Но се оказа, че в живота кинетичната енергия прави точно това, когато видях снимки от мястото на удара, при който бяха останали на място само обувките ми", допълва журналистът, използвайки личния си профил във Фейсбук.

"Не знам дали знаете какво е да те удари кола с 80 км в час? Как се чупят най-здравите кости в организма и кои оцеляват? Аз лично от този удар се лекувах повече от 18 месеца - с външен фиксатор — знаете ли колко ужасно е това, в гипс — с облекчение, без гипс — с напразна надежда, че всичко се променя... Лекуваха ме всички травматолози от Пирогов, които са ми приятели и до днес", споделя още с тъга той.

"Защо разказвам всичко това — защото такива като Семерджиев с мощен коктейл от дрога и нашето момичето с виното, винаги ще ги има — моята случка е от 1996 г., новата със Семерджиев е от 2022. В тези 26 години нищо не се е променило и по-неприятното е — изглежда, че нищо никога няма да се промени. По-важно днес е кого ще приютим удобно като шеф на антикорупционната комисия, след като се е провалил тотално в МВР, отколкото кой ще налага нормален ред в държавата. Излежда, че все едно няма МВР, няма никакъв респект към нормалността и правилата", заяви Ангелов.

"Всяка седмица в София “домашни любимци” в скъпи коли мачкат хора на пешеходни пътеки. Депутатите в Народното събрание понеже са немощно глупави само вдигат глобите, но никой не намира механизъм как те да се събират ефективно, за да те заболи и повече да не нарушаваш.

Какво да ви кажа, скопено беше правосъдието ни през 1996 г., скопено е правосъдието ни и днес...", завършва Слави Ангелов.