Слави Ангелов за побоя: Бях наказан заради работата ми

Нещо за четене
10:13 - 24 Септември 2020
5286
Слави Ангелов за побоя: Бях наказан заради работата ми

„МВР и прокуратурата положиха доста усилия. Може да се каже, че цялата картина на побоя е изяснена. Не знам кой от двамата задържани ме е бил с желязо по врата и кой по лицето. Бях наказан за това, че съм си свършил работата. Това, което се случи на мен е нищо в сравнение с това, което се случи на Милен Цветков. Използвам случая да попитам защо убиецът му не е вече в затвора? Защо правосъдието в  България е толкова бавно?”, коментира пред Нова тв Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа" и сп. "Космос". 

Припомняме, че журналистът бе нападнат пред дома си на 17 март. Тогава трима нападатели го причакаха. Един от тях е снимал жестокото нападение, в което биячите са използвали и метални пръти. ММА боецът Павел Георгиев и аверът му Любомир Делев бяха задържаните за побоя над журналиста.

"За разлика от моя случай тук всичко беше много просто, видяхме от камерите как този млад човек го помита и го убива. Всички ние като журналисти трябва всеки ден да поставяме въпроса "Какво става с убиеца на Милен Цветков?", завърши Ангелов.