Слави дарява счупен „Мерцедес“ за сбогом

Любопитно
16:04 - 23 Май 2019
53744
Слави дарява счупен „Мерцедес“ за сбогом

Големият прощален подарък на Слави Трифонов към един от зрителите на шоуто му – „Мерцедес“ S класа, е претърпял основен ремонт само преди година и половина, научи Lupa.bg. Заради това обстоятелство лимузината, която е произведена през ноември 2009 г., е трудно продаваема, тъй като е с усукано купе, а разходът й на гориво доближава 20 на 100 км.

На 6 май Слави Трифонов изненадващо обяви от ефира на Би Ти Ви, че след 19 години едноименното му вечерно шоу преустановява съществуването си, а последното издание на предаването ще е на 31 юли, когато изтича и договорът му с телевизията. Като прощален подарък за аудиторията си Дългия оповести, че ще разиграе на томбола всички подаръци, които е получил от гостите си – общо 1435 на брой. Голямата награда пък е лимузината „Мерцедес“ S класа, с която от „Шоуто на Слави“ возят специалните гости на предаването до студиото.

Лимузината, обещана на зрителите

Возилото бе представено тържествено чрез скеч с участието на Краси Радков и реквизитора Иван Атанасов – Ванката и отсега е ясно, че десетките хиляди мераклии, регистрирали се на сайта на „Шоуто на Слави“ се надяват късмета за „Мерцедес“-а да ги споходи.

Всъщност Слави Трифонов не прави грандиозен подарък, а се разделя със скъпа вещ, която трудно би могъл да продаде, разкри пред Lupa.bg запознат с историята на лимузината.

Мерцедесът, който Дългия подарява, е купен от него през есента на 2010 г. от собственика на автокъща „Капитолия“ Салех Асил – Сали, който от две десетилетия насам конфигурира и поръчва от чужбина баровските возила на Слави Трифонов. Возилото е произведено година по-рано – през есента на 2009 г. и е първия фейслифтов модел на S-класа. Оттогава досега от „Мерцедес“ са пуснали три нови поколения S класа и заради това цената на модела, който Трифонов ще подари, е около 40 000 лева, показва справка с автокъщите.

Големият проблем на мерцедеса, возещ вече 9 години гостите в „Шоуто на Слави“ обаче е свързан с претърпян основен ремонт преди около година и половина. Тогава автомобилът е бил ударен странично и вследствие на удара, който е бил сравнително лек, геометрията на купето му се усукала.
„Това е един от най-тежките ремонти, защото на практика трябва да се слага чисто ново купе и въпреки това няма гаранция, че колата няма да дава проблеми. Лимузината беше ремонтирана в официалния сервиз на „Мерцедес“ повече от 3 месеца. Това е отразено в досието на автомобила и го прави невъзможен за препродажба – все пак на автопазара има стотици мерцедеси от същия модел. Да не говорим че тази кола е трудна за поддържане – вече не е гаранционна, а частите й са изключително скъпи. Слави е взел най-доброто решение – да я подари на свой зрител и отново да обере овациите с мним „царски“ дар“, коментира запознат с историята на автомобила.

Преди 12 години Слави Трифонов отново подари скъп автомобил, който обаче се оказа проблемен. През 2007 г. победителят в музикалния проект на Дългия „Танцувай с мен“ Метин Енимехмедов получи „Ферари“, което обаче не успя да запали. Впоследствие се оказа, че спортния автомобил е втора употреба и че Трифонов го е купил на „погребална“ цена от хасковския мафиот Къци Маймуната.

2007 г. Слави дарява на Метин ключовете на "Ферари", което обаче така и не успя да запали