Слави излезе от "бункера" и отиде в Плевен

Кирил Петков е лъжец, който си вярва на лъжите, заяви Трифонов от читалището в родния си град и сравни екс премиера с Жорж Ганчев

Политика
18:17 - 29 Септември 2022 (обновена)
7420
Слави излезе от "бункера" и отиде в Плевен

"Кирил Петков е лъжец, който си вярва на лъжите, а Асен Василев е лъжец, който те гледа в очите като лъже, но видимо знае, че те лъже. Докато Кирил Петков секунди след като изрече лъжата, очевидно вярва, че е истина“. С този саркастичен коментар лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов отговори на вчерашните твърдения на бившия премиер, че Слави е поискал 1 милиард от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Малко след 18 ч. днес по телевизията на шоумена политик "7/8" Слави Трифонов се появи на живо в жива връзка, като неговите сценаристи обявиха с ампломб, че това е "жива връзка с живия Слави Трифонов". На всеки десет минути сценаристите повтарят "Живият Слави Трифонов на живо с живи хора". Всъщност от дълго време той не се беше появявал публично, а сега отиде в голямата зала на читалище "Съгласие 1869" в родния си град Плевен и отговаря лично на въпросите на гражданите.

"Докато преговаряхме за газа, Слави ме попита защо съм се огледал в неговия милиард в МРРБ", обяви вчера лидерът на Промяната. Кирил Петков се яви неканен в студиото на Би Ти Ви и спретна истинско шоу. Двамата с Любомир Каримански се скараха за условията ни в ЕС, а драмата помежду им опря и до Слави Трифонов.

Каримански заяви, че ИТН ще поиска преразглеждане на договора с ЕС, а Кирил Петков веднага заяви, че това няма как да стане в близките години. 

Днес Слави коментира лаконично, че Петков се яви неканен в студиото на Би Ти Ви.

"Има три вида лъжи. Едната е заради изгода, другата е от страх, третата е патологична. Има и четвърти – хора, които си вярват като лъжат. Имаше един такъв, ако си спомняте – Жорж Ганчев", заяви в Плевен Трифонов по повод обвинението на бившия премиер Кирил Петков за „едни 1 млрд. лв.“.

„Аз съм разговарял много пъти с него. Той е лъжец, който си вярва на това, което казва“, повтори няколко пъти лидерът на ИТН. „Той каза, че аз съм му се обадил по телефона и съм казал – „Да ми запазиш моя милиард“, заяви Трифонов от читалището в Плевен.

С категорично „не“ отговори Слави Трифонов на въпроса дали ИТН ще се коалира с ГЕРБ след изборите.

Той подчерта за пореден път, че не държи на всяка цена да е в политиката: „Аз имам какво да работя друго. Христо Иванов е работил нула време като адвокат. Ако случайно не е политик, какво ще прави? Аз си имам какво да правя“, добави Слави.

Във връзка с въпрос на зрител, относно разказ на Христо Петров-Хазарта за гласуване в пленарна зала и уговорка с ГЕРБ, Трифонов сподели: „Два пъти ми е гостувал. Единият път беше напушен, другият път беше пиян. Като творец той има тая възможност, като политик това, което той казва, не е вярно“.

"Ние сме част от военния съюз НАТО и това е прекрасно. И трябва да носим отговорност, като помагаме на Украйна с каквото можем", допълни Трифонов на въпрос от публиката в читалището.

И натърти, че инициативата за референдум дали България да стане президентска република е "най-важното, което може да даде алтернатива на целия този хаос, който съществува".

Слави Трифонов коментира и отцепника от партията си Радостин Василев.

"Той беше много симпатичен. Тошко Йорданов го доведе. Сега, малко ме дразнеше тоя гел, който го слагаше. Казах му приятелски: "Ако искаш, тоя гел можеш да го махнеш. Един път ми се обади Илияна Раева, която много уважавам. Плачеше, защото той много я обиди. После гледах това предаване. Това е случаят, в който съм му се обадил. Той даже е от Плевен. Обаждаше се лично, което беше много неприятно от негова страна. Но какво да правиш, има такива хора", каза Трифонов.