Слави изригна заради протежето си: В Нова не са журналисти, а слуги!

Дългия прати специално писмо на шефката на телевизията Стефана Здравкова - бесен: "Да не съм ви боксова круша"

Политика
15:34 - 22 Март 2023
7509
Слави изригна заради протежето си: В Нова не са журналисти, а слуги!

Лидерът на ИТН и шоумен Слави Трифонов влезе в ролята на майка-орлица за политическото си отроче Станислав Балабанов и ядосан, изпрати гневно писмо до мениджърите на Нова телевизия с искане да накажат водещите журналисти на сутрешния блок на медията.

Както Lupa.bg ви информира, Балабанов бе подложен на сериозен сарказъм от страна на Виктор Николаев и ефирната му партньорка Мирослава Иванова, което разпали страстите пред камерите и се стигна до упреците на кандидат-депутата и уонаби журналист, че поведението на поканилите го за интервю било тенденциозно.


Балабанов се ожали, че речникът не му достигна да се защити вербално от Виктор Николаев 

"Днес в телевизионно интервю с кандидат-депутата на “Има такъв народ” Станислав Балабанов, журналисти на “Нова” за пореден път демонстрираха двоен стандарт и политически пристрастия. Не може журналист, който води интервю, и то в момент на предизборна кампания, да използва израз като “патеричка” по адрес на партия, която участва наравно с всички партии във въпросната предизборна кампания.

Не може да използва изрази, като този, че след изборите “краставичките вече са продадени”, потресен бил учиндолецът, известен с долнопробните си скечове на гърба именно на кандидати за народни представители през годините. 

И добавя, че Николаев и Иванова не били задавали въпроси, а отправяли внушения.

"Я, че аз да не съм боксова круша за хора, които се мислят за журналисти. А всъщност са слуги. Ако въпросните т.нар. “журналисти” имат политически пристрастия, могат да ги изразят на 2 април пред избирателните урни. А не в предизборни интервюта, които водят.

Провокиран от цялата тази история, взех решение и изпратих писмо до главния директор на “Нова”. Прилагам писмото:

Госпожо Здравкова, Сутринта поведението на Виктор Николаев беше тенденциозно и това не е само негово отношение, а и на други Ваши служители, бих казал на всички. Явно има двоен стандарт към хората, които каните. Свързани ли са с мен, отношението е явно негативно, тенденциозно и показва пристрастие.

Аз съм абсолютен защитник на свободата на словото и приемам, че Вие имате право да се държите така. Аз пък имам право да не Ви гледам телевизията и да не пускам повече хора, свързани с мен и с това, което правя, нито да Ви гостуват, нито да участват във Ваши телевизионни предавания", пише още Трифонов.