Слави коварно: Гласувалите за ПП-ДБ са гласували за Борисов

Пазите лидера на ГЕРБ, но той ще ви изяде, обърна се към "Промяната" Трифонов

Топ
16:21 - 28 Юни 2023
2203
Слави коварно: Гласувалите за ПП-ДБ са гласували за Борисов

"Всички, които са гласували за „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, всъщност са гласували за Бойко Борисов", това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Фейсбук профила си. 

Той коментира гласуването за имунитета на Борисов. То трябваше да влезе извънредно в дневния ред на депутатите, да бъде обсъдено и да се гласува. Гласовете обаче не стигнаха, за да влезе гласуването в графика. 

72 -ма депутати от "Възраждане", БСП и БСП гласуваха "за", заедно с Радостин Василев и по един от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Първата сила в парламента и ДПС гласуваха "против", а ПП-ДБ се въздържаха.

"Оказа се, че гласоподавателите на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, всъщност са гласували да бъде пазен, обгрижван и защитаван Бойко Борисов. Невероятно, но факт. Днес депутатите на ПП-ДБ гласуваха заедно с депутатите на ГЕРБ да бъде запазен имунитета на Бойко Борисов", пише Трифонов. 

По думите му това е изненада в политическия живот на България. 

Според лидера на ИТН Бойко Борисов е коалиционен партньор на ПП-ДБ и те "заедно си разпределят порциите от властта, заедно управляват и се пазят взаимно". 

 "Сигурно им е много приятно на тия, които са гласували за ПП и ДБ. Всъщност, аз откъде да знам. Може пък наистина да им е приятно. Никой не знае какво чувства друг човек. Чувствата са интимна работа, а и те в оня запис нали така го казаха", написа още Слави Трифонов. 

"Вие пазите Бойко Борисов, но той ще ви изяде. Просто такава му е природата. И единствените излъгани и разочаровани ще останат хората, гласували за вас", обърна се той към ПП-ДБ.