Слави омекна: Говорете си в НС, както го правите със съседите си в блока

Топ
11:26 - 27 Септември 2021
2078
Слави омекна: Говорете си в НС, както го правите със съседите си в блока

Лидерът на ИТН Слави Трифонов смекчи тона и даде заявка за готовност представителите му да седнат на масата за преговори след изборите с цел съставяне на редовен кабинет... от третия опит. Във фейсбук публикация Дългия сравни диалога между политиците с междусъседските отношения и вкара доза романтика в изявлението си след регистрацията на партията му за вота на 14 ноември в ЦИК минути след 11 часа. 

"Току-що “Има такъв народ” подаде документи за участие в предстоящите избори. За трети път отиваме на избори тази година. Сигурно си мислите не особено приятни неща за българския политически живот. И аз така. Особено когато го гледах отвън. А сега го гледам отвътре и ще ви кажа какво виждам. Българският политически живот е отражение на нашите мечти, желания, намерения, фантазии, страхове, надежди, неприязън, отвращение, участие, дистанция и какво ли още не.

Всъщност, българският политически живот е отражение на самите нас. Колкото и тривиално да звучи, е точно така. В парламента и в българския политически живот има различни хора. И лоши хора, и добри хора, и глупави, и умни, и морални, и неморални, като всички нас.

Точно колкото могат да се разберат хората, живеещи в един блок, в един квартал, в един български град, точно толкова могат да се разберат и депутатите в българския парламент.

И да казвам, че не е хубаво, то просто си е така, и за това е по-добре нищо да не казвам. Освен това, че правя, каквото зависи от мен и колкото мога. Стремя се да постъпвам правилно и последователно.

А и в крайна сметка демокрацията е прекрасно нещо, защото съдбата ни зависи от всички нас. Желая ви мъдрост, сила и успех", написа Трифонов.