Слави: Оставка на момента и служебно правителство!

Да играеш с Борисов е все едно да си на партия шах с каратист, твърди Дългия

Политика
14:40 - 14 Август 2020
2750
Слави: Оставка на момента и служебно правителство!

Новоизпеченият политически лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов не се забави да коментира днешната програмна декларация на премиера Бойко Борисов. Ето какво написа Дългия:

Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те. А истината е следната:
- за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
- за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
- за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
- а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.
Така че изводът е прост и ясен:
- оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори!