Слави представя бъдещите си депутати (НА ЖИВО)

Новини
19:07 - 26 Февруари 2021 (обновена)
10350
Слави представя бъдещите си депутати (НА ЖИВО)

Шоуменът и лидер на новата партия "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви в живо включване, че вкарва един от основните критици на властта по отношение на противоепидемичните мерки и ваксинирането - микробиологът от БАН проф. Андрей Чорбанов. Академикът поема към парламента след като детският инфекционист доц. Атанас Мангъров стана водач на листи на АБВ, а пулмологът д-р Александър Симидчиев - вероятно ще бъде кандидат-депутат от ДБ. 

"3,5 милиона от вас, от нас, гласуваха на референдума, който инициирахме, но настоящата власт показа, че пряката демокрация не я интересува. Интересува я само властта и облагите. Затова нямахме друг избор, освен да създаден партия и да участваме в парламентарните избори", обяви Дългия. И представи част от експертите на Има такъв народ. 

Според учиндолеца той разполагал с професионалисти във формацията си. "Има успешни и кадърни българи, но политиката ги отвращава. Зад нашия политически проект застанаха качествени, отговорни и достойни българи", обяви той. И представи основните си експерти. 

д-р Ивайло Христов, кардиологът д-р Николай Драгнев и бившият директор на „Александровска” болница доц. д-р Силви Кирилов ще работят заедно с проф. Чорабнов в сектор "Здравеопазване". 

Емблемата на синдикалистите Мика Зайкова също става част от "Има такъв народ" заедно с  Любомир Каримански и Пламен Данаилов като икономически експерти. Там кандидат за депутат ще бъде и адв. Александър Рашев, заедно с Паунита Петрова и Андрей Михайлов, които ще се занимават със сектор "правосъдие" с амбиция за основна съдебна реформа. 

За образованието при Трифонов ще се грижат учители - както средношколски, така и университетски. Пламен Николов обяви, че се налага мандатност на директорите от максимум 2, за да има качествена реформа в сферата, а освен това предвижда махане на 12 клас, както и край на матурите за най-малките. 

В сфера "Туризъм" Дългия харесал Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров и доскорошен емигрант в Швейцария - Виктор Гетов. 

Ветеринарят Цветанка Войнова, и бивш секретар в МЗХ Пламен Абровски са кадрите на Трифонов в сектор "Земеделие". За енергетиката ще се грижат Благой Голубарев, бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" Иван Хиновски, както и Теодора Пенева. 

Гросмайсторката Антоанета Стефанова, адв. Радостин Василев и шефът на Федерацията по хокей Станислав Крънчев са кадрите на Слави за спорта. 

Бившият гард от НСО Светлин Стоянов, известният експерт по сигурност Николай Радулов и Светослав Бойчев избра телевизионерът за сектор "Сигурност".

Очаквайте подробности!