Стойчо Стойчев: Слави ще подкрепи някого, но няма да участва в управлението

Политологът прогнозира кабинет на БСП с ДБ и Мая Манолова

Актуални новини
18:11 - 30 Януари 2021
7768
Стойчо Стойчев: Слави ще подкрепи някого, но няма да участва в управлението

Протестите не предложиха нищо, нямаше как да се получи съединение между различните компоненти в протестиращата общност. Мая Манолова е поредният отдушник, подобно на Бареков, "Атака", Жорж Ганчев. Мнението изрази в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Nova News политологът Стойчо Стойчев.

"ГЕРБ биха съставили правителство с "Демократична България", но това е малко вероятно. Възможно е и правителство на малцинството. Не вярвам "Има такъв народ" да влезе в коалиция с някоя от старите партии", прогнозира политологът.

Стойчев смята, че Трифонов ще следи събитията отстрани. Той допусна, че БСП би могла да направи правителство с Мая Манолова и "Демократична България". Вероятност за него е ГЕРБ и "Обединени патриоти", плюс подкрепа на "Има такъв народ".

"За "Има такъв народ" стратегията ще бъде да не участват в управление, но да подкрепят някого, "Демократична България" няма да подкрепи никого, ако не участва в управлението", смята Стойчев.

Политологът смята, че колкото е по-голяма шаренията след изборите, толкова е по-голяма вероятността да се направи някаква коалиция. Така нараченият "престижен вот" би отишъл за "Демократична България".

"Високата избирателна активност може да произведе непредставителен парламент", смята Стойчо Стойчев.