Слави се усъмни, че ще му откраднат дарението от 100 бона

Новини
19:37 - 20 Март 2020
8460
Слави се усъмни, че ще му откраднат дарението от 100 бона

Слави Трифонов обяви от Фейсбук профила си, че вече е превел 100 000 лева, които вчера обеща да дари. Новоизлюпения бизнесмен обаче се усъмни, че дарението му ще стигне до медицинските работници от Александровска болница. Ето написаното от него:

Вчера аз реших да направя дарение от 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитари от Александровска болница, които се грижат за пациентите с коронавирус.

Оказа се, че заради промени в законодателството, аз, въпреки моето желание, не мога да дам парите директно на тях. Законът ме задължава да ги преведа в дарителската сметка на Министерство на здравеопазването.

Така че аз нямах избор и затова спазих закона и днес в 15 и 45 часа преведох сумата от 100 000 лева по сметката на Министерство на здравеопазването. Но тъй като искам да бъда сигурен, че парите няма да бъдат насочени някъде другаде, днес изпратих официално писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, в което изрично посочвам, че волята на дарителя, тоест моята воля, е тези пари да стигнат точно до тези достойни 35 мъже и жени, санитари и медицински сестри в Александровска болница. И тук е моментът да се обърна отново към депутатите, министрите и президента, че не е лошо да дарят заплатите си за справяне с епидемията от коронавирус. Разбира се, партиите трябва да дарят и партийните си субсидии. Защото техните заплати и техните субсидии са нашите пари. И в този момент е нужно да отидат там, където е най-необходимо.