Слави Трифонов бомбастично: Ние върнахме смисъла на републиката

Актуални новини
18:50 - 12 Май 2021
6862
Слави Трифонов бомбастично: Ние върнахме смисъла на републиката

Партията на Слави Трифонов Има такъв народ излезе с послание по повод назначаването на служебния кабинет "Янев" на президента Румен Радев и разпускането на свръхкраткия 45-и парламент, в което твърди, че тя е върнала смисъла на републиката и е основен фактор в новия политически живот на страната.

"Макар и да продължи по-малко от месец, то беше достатъчно съдържателно, тъй като успя да положи основите на едно различно бъдеще за България. За пръв път в най-новата ни история не беше излъчено правителство и трите мандата бяха върнати. За пръв път в най-новата ни история не беше приет дневен ред на Народното събрание и то не можа да работи, като поводът за това беше демонстрация на сила от страна системните партии.

ПП “Има такъв народ” постигна основната си политическа цел и успя да демонтира от власт едноличния режим на Борисов", твърдят от ИТН.

"Не дадохме възможност да се създаде мимикриращо правителство, което да подмени промяната и да създаде условия за връщане на фалшивата стабилност. И това се дължи преди всичко на избирателите ни, които ни излъчиха като втора политическа сила. Ние просто следвахме това, което бяхме обещали и показахме, че водещи в политиката трябва да са принципите, а не самоцелния стремеж към властта", добавят от централата на ул. "Одрин" 70. 

Според хората на Слави именно те били върнали смисъла на републиката и съживили духа на най-висшия й орган Народното събрание. 

"А това дали е имало грозни сцени и невъзпитано поведение, няма как да е проблем на институцията, защото е отговорност на хората, които са в нея. Важното е, че Народното събрание отново може да приема законите при условията на плурализъм, а не на лобизъм", смятат от формацията на Дългия.