Слави Трифонов наддава за китара на Дейвид Гилмор

Шоуменът праща свой човек на търг на "Кристис" в Ню Йорк

Новини
22:45 - 15 Май 2019
6157
Слави Трифонов наддава за китара на Дейвид Гилмор

Слави Трифонов e решил да се сдобие на всяка цена с китара на легендата Дейвид Гилмор от “Пинк Флойд”. За целта шоуменът ще участва в аукцион на "Кристис" на 20 юни в център “Рокфелер” в Манхатън, Ню Йорк. Вече са изложени 127 китари на гениания музикант.

За да участва, Трифонов праща в Ню Йорк Емил Гатев - съсобственик със съпругата си Милена на музикална къща “Гатев и Ко”, която доставя и се грижи за поръчковите инструменти на “Ку-ку бенд” от 23 г.

Гатев ще представлява Трифонов на търга и ще наддава за всяка една от китарите на Гилмор, като ще държи постоянна връзка по телефона със Слави по време на търга. Гатев ще трябва да е там по-рано, за да види предварително вече изложените 127 китари в залата за аукциона.

Вече са поръчани два луксозни цветни каталога на аукционната къща с всяка една от предлаганите китари на Дейвид Гилмор и очакваните им цени на търга - между 100-150 хиляди щатски долара за легендарните му “Фендер Стратокастър”, “Броадкастър” и “Телекастър” през по-скромните 50-70 хиляди долара за “Гибсън” и “Земетис” до 30-50 хиляди долара за някои от акустичните модели “Марти” и “Фред Гретч”.

Всичките инструменти са били в ръцете на музикантите от “Пинк Флойд” по време на многобройните им концерти по света. Всяка има сертификат, удостоверяващ оригиналността ѝ пред новия ѝ собственик.