Слави Трифонов пак изригна срещу Борисов: Знае ли кой е новият US-президент?

Шоуменът нахока премиера, че проспал мандата на Доналд Тръмп

Политика
14:32 - 20 Януари 2021
2467
Слави Трифонов пак изригна срещу Борисов: Знае ли кой е новият US-президент?

Телевизионерът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов отново нахока премиера Бойко Борисов - този път за международното положение.

"След няколко часа Джо Байдън ще положи клетва като 46-ият президент на САЩ и Доналд Тръмп вече няма да е президент. Не знам дали българското правителство е наясно кой е новият президент на Щатите. Дали е наясно с актуалната ситуация? Ако влезете на сайта на българското правителство, ще останете с впечатление, че президент на САЩ е Доналд Тръмп и Бойко Борисов тепърва ще разчита на него", коментира учиндолецът в навечерието на инаугурацията на Джоузеф Байдън. 

Трифонов се позовава на заглавната снимка на уеб страницата на Министерския съвет, която продължава години наред да е на Борисов и Тръмп. 

"Сега седя и се питам: Защо тая новина от ноември 2019 г. още стои като водеща на сайта? Че то има ли за кога да помага Тръмп за визите? Има ли за кога да печели сърцата на българите? Питам се: Толкова ли българското правителство се гордее с лъжите на своя министър-председател, че ни ги навира в очите?
Вижте статията – министър-председателят лъже, че ще има следваща среща с американския президент Тръмп, на която фокусът щял да падне върху визите. Цитирам още от статията: „Пред медиите във Вашингтон премиерът заяви, че по време на срещата с американския президент е направил необходимото и максимално е успял да защити интересите на България в енергийната сфера.“ Защо ни навират и тази лъжа?", коментира шефът на кабелната "7/8 ТВ". 

И пита - кои са интересите на България? България да похарчи 3 милиарда лева за тръбопровод, по който по-евтин газ да получи... Сърбия? Това ли са българските интереси?

"Защо ни навират лъжите на Борисов за АЕЦ „Белене“, изречени след срещата с Тръмп? Какво стана с международния консорциум, който щеше да строи АЕЦ „Белене“ и в който щяха да участват Щатите?
Няма АЕЦ „Белене“, няма международен консорциум – вчера Борисов изведнъж заяви, че реакторите за АЕЦ „Белене“ ще се ползват за 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“. Или и това е поредната лъжа?

И последен цитат от водещата статия на сайта на правителството:

„Българският министър-председател добави, че със сигурност вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс ще дойде у нас. „Мисля, че и президентът Тръмп ще дойде в България. Защото ние се очертаваме не само като най-стабилна, не само най-балансирана страна между всичките ни съседи, но ние нито веднъж не повдигнахме дума срещу трета държава“, категоричен бе Бойко Борисов.", пише още Трифонов във фейсбук. 

Той обвинява Борисов и за това, че когато бил в Белия дом не свършил нищо, а само си направил селфи.