Слави Трифонов си пожела избори като в Нидерландия

От вас зависи да си върнем властта на народа, зове Дългия от фейсбук

Политика
13:35 - 24 Март 2021
4063
Слави Трифонов си пожела избори като в Нидерландия

Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов пак си пожела изборите у нас да заприличат на вота на Нидерландия. Там гласуването за нов парламент събра активност от завидните над 82 процента.

"Изборите там бяха 3 дена. И в тези 3 дена нидерландците гласуваха по всевъзможни начини. Гласуваха по пощата. Гласуваха в изнесени урни на открито, докато минават с личните си автомобили и велосипеди. Гласуваха в изборни секции в училищни сгради, музеи, концертни зали, църкви, жп гари. Гласуваха даже във вятърни мелници. Да, сериозен съм. Във вятърни мелници", отбеляза Дългия. 

Той напомня и че Нидерландия се намира в тежък локдаун с вечерен час, но въпреки това решенията на политиците там са позволили безопасното и масово гласуване. 

"И една от основните причини за това е, че нидерландските политици не са като българските. Нидерландските политици не ограничават правата на собствените си граждани да гласуват, не забраняват на карантинираните си граждани да гласуват, не държат списъци с “мъртви души”, не създават спънки, не създават хаос и недоверие, не всяват паника и страх. Най-важното - политиците в Нидерландия не се страхуват от гласа на народа си. И не го презират. Дали си искаме българските политици, които презират волята на народа или искаме политици като нидерландските, които са приели, че цялата държавна власт произтича от народа? Ееее, в крайна сметка това си зависи от нас", зове още кандидатът за депутат и мандат.