Слави Трифонов сметна новите заплати на депутатите

Политика
19:00 - 07 Май 2020
8138
Слави Трифонов сметна новите заплати на депутатите

Шоуменът Слави Трифонов пак се загрижи за депутатите на народните избраници и се зае да смята колко ще получават те след края на извънредното положение. На многобройните си фенове бъдещият политик разясни, че възнагражденията им се преизчисляват на всяко тримесечие на базата на средното за бюджетния сектор. 

Сега те са "замразени" в рамките на извънредното положение, но от 14 май се връщат към базисната линия. "Въпреки грандиозния сканадал от началото на април, новите им заплати все пак ще бъдат изчислени на базата на средната заплата от декември 2019 г., когато нямаше финансова криза, а ръст на доходите", угрижен пише Дългия.

И добавя, че според данни на НСИ през декември доходите са били най-високи, защото тогава в бюджетния сектор са се раздавали и коледни бонуси.

Така Трифонов стига до извода, че основната заплата, която българският депутат ще получи за май, е 4248 лева, без да се брои участието в комисия или секретарското място на един избраник, което вдига мизата съответно с 15 и с 10 на сто.

Собственикът на кабелната телевизия "7/8" е взел за пример лидера на НФСБ Валери Симеонов, който щял с всички добавки да вземе заплата от 7434 г. след извънредното положение, при това без да се вземе трудовият му стаж. При сметка от 40 години работа, класът му вдига парите с още 1699 лева, изчислява Трифонов и тегли "чертата" за Симеонов при 9133,20. Разбира се, чертата не включва представителните разходи, които за всеки депутат са около 2800 лева. 

Дългия добавя още: 

"Обърнете внимание и на следното епохално законодателно творение - ако един депутат има научна степен “доктор”, то той получава още 10 на сто от основното месечно възнаграждение, а ако е “доктор на науките” - още 15 на сто!
Сега, няма да се учудя, ако голяма част от депутатите се окажат доктори или доктори на науките. Знаем, че всички там са мозъци. Да вземем депутата Лъчо Мозъка. По собствените му думи, той е доктор на науките от 2009 г. Какъв доктор на науките е Лъчезар Иванов не знам, само знам, че преди години беше уличен в плагиатство на научен труд. Тъй като е доктор на науките, независимо дали е плагиат или не, Лъчо Мозъка ще получи 637,20 лв. към основното си месечно възнаграждение".