Славия на 1/4-финал за Купата след "едно на мъка" срещу Пирин

Единственото попадение за тима на Загорчич вкара Тони Тасев

Спорт
17:59 - 27 Октомври 2021
1389
Славия на 1/4-финал за Купата след "едно на мъка" срещу Пирин

Славия се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на България, след като победи Пирин Благоевград с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Тони Тасев.

Двата отбора си размениха по-няколко добри положения през първата част, като гостите има защо да съжаляват, след като удар на Преслав Йорданов срещна страничната греда на пазената от Светослав Вуцов врата.

В началото на второто полувреме Славия поведе. След центриране на Радослав Кирилов топката стигна до Тони Тасев, който изпревари бранител на Пирин и от близко разстояние не остави никакви шансове на Ник Хангелман. В 72-ата минута на срещата гредата за втори път лиши Пирин от попадение. Станислав Манолев направи двойно подаване в пеналта с Красимир Станоев, като след това стреля силно, но в десния страничен стълб.

В крайна сметка футболистите на Славия удържаха преднината си и се класираха за 1/4-финалите на Купата на България, където вече са отборите на Локомотив Пд и Левски. "Смърфовете" отстраниха съименниците си от София с 2:0, докато "сините" прегазиха Септември Симитли със 7:0.

Теглят жребия за четвъртфиналите за Купата на България в четвъртък.