След 100 дни протести: „Отровен гост“ в „Панорама”

Общество
20:03 - 16 Октомври 2020
5838
След 100 дни протести: „Отровен гост“ в „Панорама”

Нито един политик не е поканен за участие в седмичното политическо предаване на БНТ “Панорама” на 100- тния ден от началото на антиправителствения протест и т.нар. Пето велико народно въстание.

Така отпадна възможността за традиционната яростна обсада на обществената телевизия. Вече пет поредни петъка гневни протестиращи освиркваха, притискаха и замеряха с яйца политици и политолози при опита им да си тръгнат от сградата на БНТ след участие в “Панорама”.

Под атаките на активисти на БОЕЦ, “Правосъдие за всеки” и “Демократична България” първи попаднаха шефката на групата на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова и лидерката на БСП Корнелия Нинова, които след повече от час блокада бяха изведени с полиция.

По същия начин се наложи да напуснат социалният министър Деница Сачева и здравният Костадин Ангелов. Полицейска кола след словесен сблъсък с протестърите пък изведе евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков миналата седмица, по-рано политологът Стойчо Стойчев бе замерян с яйца.

“Панорама” е диалог и така ще си остане, яйцата не са аргумент за нищо и никой не заслужава да го унижават, реагира на атаките водещият Бойко Василев. И излезе с контраход - покани в студиото един от организаторите на протестите - Арман Бабикян, от “Отровното трио”. Сред останалите коментатори са политолозите Димитър Ганев и Първан Симеонов, доц. Наум Кайчев и Любен Дилов-син.

Организаторите на Петото велико народно въстание пък обещаха “неприятна изненада” за управляващите. Студенти, които по-рано през седмицата излязоха на протест пред СУ, се присъдиниха към мероприятието.