След 15 години: Извънземни отново кръжат над село Лопушня?

Преди време селото се прочу с нашествието на НЛО

Новини
15:20 - 03 Юли 2022
10551
След 15 години: Извънземни отново кръжат над село Лопушня?

Преди 15 години село Лопушня се прочу с нашествието на извънземни. Малкото селце осъмна с тайнствени кръгове и странни кръжащи светлини в небето, които провокираха слухове за извънземно нашествие. Необичайните явления докараха мигом прилепите от „Нощен Труд”, които на първа страница разказаха за споходеното от НЛО село край Годеч.

На водеща страница вестникът разказа как местните хора късно вечер виждат странни светлини и движения. Десетки жители на Годеч и приходящи се стичаха дълго след това в селото, а историята не остарява и до днес, пише aktualenglas.info.

Село Лопушня се намира срещу северния склон на Чепън планина, в него живеят 47 души

Донка Иванова е сред героите на „Нощен Труд” тогава. Жената първа забелязва странните кръгове на поляна, близо до последните къщи в селото. В Световния ден на НЛО – 2 юли, и 15 години по-късно „Актуален глас“ отива  до село Лопушня, където Донка заведе репортер до поляната.

Донка Иванова показва къде са били кръговете, днес от тях няма и спомен, а ливадата се коси

„Ето тук (бел. ред. на поляната ) баба Марийка, чиято къща е точно срещу поляната, през лятото вижда странна светлина. Първоначално си мисли, че е фар от мотор или кола. Движещата се светеща топка обаче идва към къщата й, отдалечава се и пак се връща. Изведнъж се дръпва назад и изчезва в нищото. На другата вечер се престрашихме всички от селото и се наредихме да чакаме светещото кълбо, но не се появи. Мина се време и с мъжа ми тръгнахме към гробищата, които са накрая на тази поляна, и ни се набиха на очи съвършено направени кръгове, които бяха все едно начертани с пергел с различна големина – от 2 м. диаметър до 6 метра. Бяха един до друг най-различни. Първо мъжът ми ги забеляза. Помислих си, че ако се видят отвисоко, ще излезе някаква фигура като житните кръгове. Тогава дойдоха и от „Нощен труд“, снимаха ги. Много хора идваха след това в селото, за да ги видят“, спомня си Донка, която живее недалеч от мястото.

„През лятото на 2012 г., юли месец, адска жега, около 22 ч. лъч светлина, наподобяващ огнено кълбо, се спусна над гората. Кучетата започнаха да лаят, защото усетиха, че се случва нещо необичайно. Накрая се отдалечи и изчезна.“, разказва друг случаи Донка. 

Антоанета Велева живее от две години в Лопушня. Купува си къща в селото и без да знае мълвата за извънземно присъствие в района, свидетелства пред „Актуален глас“ за странни светещи явления, идващи от небето.

„Първият път, в който видях нещо нетипично, беше през пролетта на миналата година. Легнах си, обърнах се с глава към стената, но изведнъж видях някакво отражение на стената. Реших, че по пътя минава кола. Погледнах, нямаше нищо, не се чуваше и никакъв шум. Когато вдигнах поглед към баира, видях огромно жълто светещо петно. То дойде като фар до къщата, кръжа около минута и се спусна надолу към манастира (бел.ред. Шумският манастир). Там остана около половин час, дигна се нагоре и замина зад планината“, обяснява Антоанета.

„Наскоро, пак около 22.30 ч., тогава обикновено гася телевизора и си лягам, 7-8 малки светещи кръгове се спускаха по диагонал от небето и изчезваха“, разказва още жената за играта на светещите обекти в нощното небе над Лопушня.

Не липсват и скептици, които обобщават като „пълни глупости“ свидетелските разкази. При всички случаи обаче интересът към нетипичните явления в района на селото продължава и тепърва ще привлича още любители на срещи от третия вид. А ние ще ви държим информирани за видимо случващото се – било то с битов или извънземен характер.