След 15-минутна пауза беше възобновена рещата между Джо Байдън и Си Цзинпин

Новини
09:33 - 16 Ноември 2021
2210
След 15-минутна пауза беше възобновена рещата между Джо Байдън и Си Цзинпин

Лидерите на САЩ и Китай Джо Байдън и Си Цзинпин подновиха онлайн срещата на върха след 15-минутна пауза, предадоха световните агенции. Преди паузата първата част на срещата продължи 1,56 часа. По време на нея държавните глави са обменяли мнения за двустранните отношения и по въпроси от взаимен интерес.

На онлайн срещата Байдън е придружаван от държавния секретар Антъни Блинкън, от съветника по националната сигурност Джейк Съливан, от министърката на финансите Джанет Йелън, от координатора по въпросите, свързани с Индо-Тихоокеанския регион в Съвета за национална сигурност към Белия дом Кърт Кембъл и от старши директора за Китай в Съвета за национална сигурност Лаура Розенбъргър.

Си Цзинпин е придружаван от ръководителя на канцеларията на Централния комитет на Китайската комунистическа партия Дън Сюцзян, от вицепремиера Лю Хъ, от високопоставения представител за външната политика в Централния комитет на комунистическата партия Ян Цзечъ, от външния министър Ван И и от заместник-външния министър Се Фън.