След 16 години: Робърт Плант изпълни "Stairway To Heaven" (ВИДЕО)

Легендарната песен на Led Zeppelin прозвуча на благотворителен концерт

Новини
14:53 - 25 Октомври 2023
2846
След 16 години: Робърт Плант изпълни "Stairway To Heaven" (ВИДЕО)

Робърт Плант изпълни вечния химн на Led Zeppelin "Stairway To Heaven" на благотворителен концерт. 75-годишната рок легенда свири през уикенда като част от група на събитие за набиране на средства в Soho Farmhouse в Котсуолдс.

Всички приходи бяха дарени на Cancer Awareness Trust - благотворителна кауза, която се стреми да разработи нова платформа за по-лесно информиране на страдащите от това заболяване.

Вечерта е дело на бившия китарист на Duran Duran Анди Тейлър, който се бори с метастатичен рак на простатата в четвърти стадий.

Импровизираната група, която излезе на сцената, включваше Плант на вокалите и Анди Тейлър на китарата, заедно с Дино Джелусик от Whitesnake, барабаниста на Род Стюърт - Дейвид Палмър, басиста на Saucerful of Secrets на Ник Мейсън - Гай Прат, бившия китарист на Reef - Кенуин Хаус, сина на Анди Тейлър - Андрю, и певицата Ан Рани.

Изпълнението на песента "Stairway To Heaven" на Led Zeppelin 40 минути след началото на сета на групата отбеляза първия път, в който Робърт Плант я изпява на сцена след концерта на групата в чест на Ахмет Ертегун в лондонската зала "O2" през декември 2007 г.

Други песни, изпълнени от Плант и компания, включваха "Black Dog", "Thank You" и "Season Of The Witch".

"Благотворителното събитие на Фонда за борба с рака в Обединеното кралство беше сюрреалистично на толкова много нива. Наистина съм благодарен, че участвах в това и че съм част от тази банда. Да изпълняваш заедно с Анди Тейлър от Дюран Дюран, който се възстановява от рак в четвърти стадий, е отвъд вдъхновяващо.

Изпълнението на мелодии на Led Zeppelin с Робърт Плант е незабравимо. Това беше вторият път, когато той изпълняваше мелодии на Zeppelin за повече от 30 години".

Гай Прат написа в Инстаграм: "Е, това беше забавно. Толкова е хубаво да се събера отново със стария си ритмичен партньор Дейвид Палмър и да свиря с Анди Тейлър за първи път от 25 години насам. И РОБЪРТ ПЛАНТ!!! Който беше просто невероятен и толкова мил човек. Сега свирих "Black Dog" с Пейдж и Плант. И то за една невероятна кауза".