След 2 дни в ареста: Повдигнаха обвинение на Личкана за побой над шофьор на автобус

За насилието над млада жена на пловдивско кръстовище Ангел Личканов все още не е подведен под отговорност

Общество
15:34 - 28 Юни 2023
2180
След 2 дни в ареста: Повдигнаха обвинение на Личкана за побой над шофьор на автобус

Пловдивската прокуратура привлече като обвиняем 56-годишния Ангел Личканов, известен в ъндърграунд средите като Личкана, за увреждането на автобус и причиняването на лека телесна повреда на шофьора.

Между 21 и 22 ч. на 25 юни рейсът, който превозвал работници, се движел по бул. "Христо Ботев" в посока кв. "Христо Смирненски". В този момент вътре бил само шофьорът – 54-годишен мъж. В участък от пътя, където заради ремонт движението се осъществява само в едното платно, бил спрял мерцедес, а до него разговаряли двама мъже. Колата пречила на автобуса да премине и водачът 2 пъти надул клаксона.

Личкана, който шофирал мерцедеса, го преместил, но разстоянието било недостатъчно. Приближил към автобуса, счупил шофьорския прозорец и замерил с паве водача, но не успял да го уцели. След това взел микрофона от автобуса и ударил шофьора в слепоочието. Стъклата от счупения прозорец са причинили порезни рани по ръцете и тялото на водача. Подаден е сигнал на телефон 112 и е образувано досъдебно производство.

Осъжданият Ангел Личканов е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Преди дни от полицията съобщиха за още едно провинение на Личкана. На 22 юни на кръстовище в Пловдив мъжът слязъл от автомобила си и нанесъл удари на 23-годишна шофьорка.