След 23 години заедно Дони призна на Нети: Възхитен и очарован съм от теб, мила моя!

Музикантът поздрави емоционално половинката си за ролята й на дубльорка на Мария Калас

Култура
18:00 - 15 Март 2024
7681
След 23 години заедно Дони призна на Нети: Възхитен и очарован съм от теб, мила моя!

Дони направи трогателно публично признание на жена си Нети, с която са заедно от над 20 години. Повод певецът да се обясни в любов на съпругата си е нейният първи моноспектакъл "Глас", чиято премиера мина преди дни на сцената на Театър "Българска армия".

"От 23 години живеем заедно и след снощи си казах, че всъщност не съм те познавал в такива дълбини, които извади в моноспектакъла “Глас”! Възхитен и очарован съм, мила моя!", емоционален бе Дони във фейсук. 

Самият той е автор на музиката към постановката по пиесата на Елена Алексиева. Режисьор е Ивайло Христов.

Нети се превъплъщава в ролята на Виктория Глас, дубльорката на великата оперна прима Мария Калас и ни представя психиката на жена, разпъната между възхищението и съперничеството, а гласът ѝ отразява бурните емоции на един живот, изживян в периферията на славата.

В моноспектакъла изкуството и животът се сливат в една история. „Глас“ не е просто пиеса, а преживяване – огледало, в което се отразяват битките и триумфите на всеки артист, който се осмелява да мечтае. Станете свидетели на превръщането на тишината в песен, на сянката в светлина и открийте Гласа, който резонира във всички нас. Изживейте магията на „Глас“ и позволете на представлението да ви вдъхнови да намерите смелост да излезете от сянката и да влезете в собствената си светлина на прожекторите", казват от Военния театър.


Чувствали ли сте се така, че независимо от всичко, което правите в живота си, може би никога не е достатъчно? Или сте мислили, че никога не сте съществували? Кои сте вие? Отговорите на тези въпроси са в дълбините на вашето съществуване. Най-значимият момент на пътя е осъзнаването, че всяко действие, което предприемаме, трябва да отговаря на нашите собствени стандарти. Осъзнаеш ли кой си ще разбереш, че си значим, жив и съществуваш.

Виктория Глас, жена с изключително силен характер, ще ви покаже какво е да бъдеш себе си въпреки трудностите, хората около нас и провалите. Ще ви каже, че именно заради тях сме това, което сме и никога не трябва да спираме да следваме собствения си път.

Спектакълът навлиза в същността на това какво означава да желаеш живота на някого, когото идолизираш, да стоиш толкова близо, но и толкова далеч от светлината на прожекторите, и в крайна сметка да намериш смелост да се изправиш пред страховете си и да прегърнеш собствената си идентичност.

Това е история за битките, в които се предаваме, преди да се бием, за цената на преследването на сянката на гения и за дълбокото освобождение, когато се научим да обичаме себе си отново. 

"Глас" се играе на Сцена-клуб "Максим" в Театър "Българска армия". Датите, на които може да бъде гледан моноспектакълът са 16 март, 27 март, 6, 17 и 27 април, а през май датите са 9, 17 и 29.

Антоанета Добрева и Добрин Векилов, както са истинските име на двойката, се ожениха през 2001 г., а 10 години по-късно – на 28 март 2011 г., се роди дъщеря им Лилия.

Напук на всички клишета, Нети публично предложи брак на Дони на 27 март 2001 г. в Деня на театъра, по време на церемонията по раздаване на театрални награди "Икар". Предложението ѝ бе спонтанно, а изненаданият Дони веднага излезе на сцената и каза "Да!". Три месеца след първата си среща двамата се ожениха.