След 27 години: Арестуваха предполагаемия убиец на рапъра Тупак

Певецът беше застрелян в автомобила си по време на движение

Новини
12:45 - 30 Септември 2023
3555
След 27 години: Арестуваха предполагаемия убиец на рапъра Тупак

В САЩ е  арестуван предполагаемият извършител на убийството на рапъра Тупак Шакур преди 27 години. Легендарният изпълнител беше застрелян в автомобила си в Лас Вегас от друга преминаваща кола и почина в болница.

Задържаният е Eдуин Дейвис, бивш главатар на банда, известен като Кийф Иди, на когото вече е повдигнато обвинение в убийство.

Днес Дейвис е на 60 годишна възраст и отдавна е признал, че е пътувал в колата, от която е стреляно по Тупак. В същото време обаче в книга, издадена преди 4 години, той твърди, че се е намирал на предната седалка, а изстрелите са били произведени от човек, седящ на задната. Прокуратурата обаче е разгледала нови детайли от разследването, станали известни през изминалото лято и счита, че именно Дейвис е извършителят.

Малко преди да бъде убит, то пак беше отпразнувано с Майк Тайсън победата на боксьора в мач от тежка категория при професионалистите играят същата вечер в Лас Вегас. Рапърът беше на 25 години и приживе спечели редица музикални награди. През 2017 година Тупак беше приет посмъртно в залата на славата на рокендрола.