След 3 г. търсене намериха дилъра с 8 присъди Христо Друмев

Общество
19:14 - 18 Октомври 2020
8237
След 3 г. търсене намериха дилъра с 8 присъди Христо Друмев

Престъпник, крил се 3 години, за да не влезе в затвора, бе заловен при акция на криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция”. 64-годишният Христо Друмев трябвало да лежи 8 години зад решетките заради производство и разпространение на трева.

Той бил осъден от спецсъда през 2017 г. Вместо да обжалва обаче, Друмев решил да се скрие. Затова сменил прическата, обръснал си и брадата. Преместил се от родното Дряново в София. Мъжът променил начина си на обличане, тотално сменил и навиците си, за да не може да бъде заловен. Така например започнал да ходи на театър вместо на кино.

Заради изчезването му Друмев бил обявен за издирване с червена бюлетина, имал издадена Европейска заповед за арест. В нея пишело, че е осъден заради дрога и че има стари криминални прояви, съобщава 24 часа.

Въпреки усилията на Друмев полицаите наскоро влезли в дирите му. В четвъртък вечерта го издебнали пред новия му дом в столичния квартал “Дружба”. При проверката преди ареста мъжът отричал да е Друмев, дал документи с друго име в тях. Кратка справка показала, че са фалшиви.

Затова срещу Друмев е започнало дело за ползване на документи-менте. За задържането на мъжа е уведомена Окръжна прокуратура - Габровор и той е приведен в затвора в Ловеч за изтърпяване на 8-годишната си присъда.