След 36 часа без ток: Хиляди столичани пускат колективна жалба срещу безобразниците от "Електрохолд"

Актуални новини
13:59 - 18 Декември 2023
4493
След 36 часа без ток: Хиляди столичани пускат колективна жалба срещу безобразниците от "Електрохолд"

Граждани на няколко квартала в столицата ще внесат колективна жалба срещу енергийния монополист "Електрохолд", оставил ги без електричество близо 36 часа в студа, съобщи БНР. Проблеми с тока има в цялата Витошка яка, коментира Галина Бел от сдружение "За развитие на Панчарево и Кокаляне".

Тя изброява всички 10 села в район Панчарево, в които токът непрекъснато спира. В началото на ноември е имало такива, които са останали без електрозахранване в продължение на 36 часа.

Със сдружението се свързват хора от кварталите Драгалевци, Симеоново, Владая, дори и от Перник. Хората често пускат индивидуални жалби, а колективната, която подават сега, е трета в продължение на пет години. Към колективната жалба вероятно ще се присъединят още над 1000 души, прогнозират организаторите и призовават всички, ощетени от безхаберния монополист, да ги подкрепят.

"Липсва всякаква поддръжка на кабелните трасета, има много дървета, които са надвиснали над кабелите. Не е чудно, че когато падна първият сняг, станаха страхотни аварии", коментира още Галина Бел в предаването "Преди всички".