След 4 дни издирване: Задържаха молдовец за трафик на сирийци

22-годишният каналджия е открит на „Дунав мост" при опит да напусне страната

Общество
17:35 - 29 Март 2024
1456
След 4 дни издирване: Задържаха молдовец за трафик на сирийци

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 22-годишния молдовски гражданин с инициали А.В. за трафик на мигранти. Той бил засечен на 24 март т. г. 2024 г. в землището на село Труд, а в колата му „Пежо" имало 9 сирийци.

На тази дата на автомагистрала „Тракия" полицейски патрул подал сигнал за спиране на автомобила, управляван от него. Водачът не се подчинил на разпореждането, като увеличил скоростта и последвало преследване. Впоследствие А.В. се ударил в крайпътната мантинела и напуснал местопроизшествието. В
автомобила, взет под наем, се намирали 9 чужденци - граждани на Сирия, сред които и две непълнолетни момчета - на 16 и 17 г.

Всички са били откарани в болница за преглед, не са пострадали. Настанени са в миграционен център у нас. На 28 март 2024 г. А.В. е бил установен на ГКПП „Дунав мост" при опит да напусне страната в посока към Румъния.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.