След 9 г. побой: Изпращат насилник за 7 години в затвора във Варна

Общество
17:08 - 05 Март 2024
1812
След 9 г. побой: Изпращат насилник за 7 години в затвора във Варна

39-годишен мъж с инициали Н.А. е осъден на 7 години затвор по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна за това, че отвлякъл жената, с която живеел, нанесъл ѝ побой с множество телесни увреждания и заканил се да убие нея и майка ѝ. Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

Съдът призна мъжа за виновен по четирите обвинения
от обвинителния акт и определи той да търпи най-тежкото - „лишаване от свобода" за срок от 7 години при първоначален общ режим на изтърпяване.

Жертва на три от деянията била млада жена, с която подсъдимият съжителствал от 2015 година. От самото начало на тяхната връзка обаче, тя редовно ставала жертва на домашно насилие. След всеки побой, жената напускала собствения си апартамент, в който двойката живеела, и отсядала при родителите си. Подавала и жалби до полицията и прокуратурата многократно. Но скоро след депозирането им, тя променяла своите показания, съответно обяснения по проверките и отново се връщала при Н.А., който през цялото време успявал да упражнява върху нея и психически тормоз.

Съвместното им съжителство продължило до средата на май 2023 година, когато потърпевшата окончателно взела решение да преустанови връзката си с мъжа и поискала той да се изнесе от апартамента й.

Н.А се съгласил и се изнесъл от жилището, но продължил да търси контакт с жената – звънял й по телефона, търсил я при близките й, заплашвал я.

Рано сутринта на 30 май 2023 година, той я издебнал пред дома на родителите й в местност край Варна. Когато тръгвала заедно с майка си към детската градина, за да заведе детето си (чийто баща е осъденият), жената била свалена от колата на майка си насила. Н.А. я качил в своя автомобил и изчезнал в неизвестна посока.
Всичко това се случило пред погледа на близки й, в това число и на малолетната й дъщеря. Мъжът отвел жената в гориста безлюдна местност, където двамата останали няколко часа.

През това време той й нанасял удари по тялото с юмруци, стискал я с ръце в областта на шията, обиждал я, заканвал се да убие нея и родителите й. На моменти се успокоявал и започвал да говори нормално. А няколко пъти дори звънял на майката на жертвата от
собствения й мобилен телефон.

Междувременно, уплашени за живота на дъщеря си, родителите на жената подали сигнал за случващото се в полицията. Започнало издирване, полицаите успели да разговарят няколко пъти по телефона с похитителя, опитали се да го успокоят и да разберат къде е, но той не издавал местоположението на двамата и дори се заканил да убие младата жена.

След няколко часа работа по случая, около обяд на 30 май, автомобилът на подсъдимия бил забелязан пред магазин в местност Ракитника край Варна.
Полицаите бързо го заловили и освободили неговата жертва. Н.А. не оказал съпротива и предал доброволно пневматичен пистолет, мачете и нож, които носел със себе си.
Но категорично отрекъл да е упражнявал физическо насилие върху пострадалата, макар травмите по тялото и лицето й да били видими.