След акцията на ГДБОП: Иззети са наркотици за милиони левове (СНИМКИ)

Трима са задържани

Актуални новини
18:25 - 31 Юли 2024
2074
След акцията на ГДБОП: Иззети са наркотици за милиони левове (СНИМКИ)

Специализирана операция на служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ е проведена на територията на София през вчерашния и днешния ден. Трима са задържани в хода на действията за пресичане на дейността на организирана група, извършваща трафик, разпространение и държане на наркотични вещества, предприети в условията на неотложност.

При извършените претърсвания на пет адреса и три моторни превозни средства са иззети различни по вид големи количества наркотични вещества - кокаин, екстази, хероин, амфетамини и марихуана. В луксозен имот в столицата са открити най-много от количествата: 230 кг марихуана; 20 кг пръскана билка; 1 кг кокаин; 7,600 кг амфетамин; 0,550 кг каптагон (таблетки); 2 кг екстази (таблетки); 2000 бр. семена за марихуана; 10 г хероин. Освен наркотичните вещества са намерени също 3 туби с химично вещество за пръскане на билка, 3 професионални вакуум машини, различни материали за вакуумиране и електронна везна.

Според първоначалните оценки откритите наркотични вещества са за милиони левове, като точната стойност предстои да бъде установена в хода на производството. Според експерти цената на иззетите наркотици на „черния пазар“ е многократно по висока от цените на съдопроизводството.