След ареста: Протест в защита на кмета на Генерал Тошево, издигат го за трети мандат

Валентин Димитров е задържан по искане на европейската прокуратура

Крими
08:50 - 10 Август 2023
3310
След ареста: Протест в защита на кмета на Генерал Тошево, издигат го за трети мандат

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е бил арестуван. Това е станало по искане на европейската прокуратура. Той е задържан по разследване за измама с евросубсидии. Проектът е свързан с повишаване на енергийната ефективност в социални жилища.

Валентин Димитров

Общински съветници определят задържането като политическа поръчка. Според Яна Бонева, председател на Общинския съвет и член на БСП, не е имало обиски или претърсвания в общината. "Как може един човек да бъде обвинен, без да бъде доказана неговата вина? Май сме забравили да бъдем хора, сякаш се намираме на сцената на голям театър, а представлението е "Местни избори 2023". Всички проекти са изпълнени, гражданите са доволни от направеното", заяви тя. И допълни, че Димитров ще бъде издигнат от БСП за трети мандат начело на града.

По думите ѝ всички сгради, които са участвали в проекта за енергийна ефективност, са приключени. "Следите от направеното от кмета се виждат из целия град. В 8:30 ч. ще има протест в защита на кмета пред сградата на 1 РПУ в Добрич", заяви Бонева пред Нова тв.