След блиц акцията: Спряха проверката в "Хиполенд"

Вътрешният министър е разговарял с шефа на веригата за детски играчки

Актуални новини
21:30 - 04 Септември 2020
6997
След блиц акцията: Спряха проверката в "Хиполенд"

Проверката на Националната агенция за приходите (НАП) и Икономическа полиция във веригата за детски играчки "Хиполенд" е преустановена. Това става ясно от съобщение на МВР, разпространено в петък вечерта. В него се казва, че вътрешният министър Христо Терзийски е провел разговор с управителя на фирмата Мариан Колев, в който му е съобщил, че действията на екипите "се основават единствено и само на законовите основания за нейното извършване, след което проверката е преустановена".

Ето и цялото съобщение на МВР:

"Във връзка с изпълнение на планови мероприятия на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГД „Борба с организираната престъпност“ екипи на Икономическа полиция и Националната агенция по приходите са извършили проверка в складове на голяма верига за търговия с детски стоки.

Мероприятията са за противодействие на некоректни търговски практики и закононарушения при внос и търговия с карго стоки, като същите се планират и извършват на основата на анализ на риска и на предварително постъпили сигнали за некоректни практики. Само за периода от 28.08.2020 г. до 04.09.2020 г. съвместните екипи на Междуведомствения център са извършили 14 такива проверки в складовете на различни търговски дружества.

Що се отнася до конкретната проверка от днес, то министърът на вътрешните работи вече е провел разговор с управителя на фирмата като го е уверил, че действията на екипите на Междуведомствения център се основават единствено и само на законовите основания за нейното извършване, след което проверката е преустановена."