След бой: Инспектор от ИАРА простреля мъж край язовир в Гълъбово

32-годишният Станислав в момента е в реанимация

Общество
17:25 - 18 Септември 2023
4016
След бой: Инспектор от ИАРА простреля мъж край язовир в Гълъбово

Прокуратурата в Стара Загора ръководи разследване за стрелба срещу мъж край язовир „Розов кладенец“ в Гълъбово. Раненият е 32-годишният Станислав, а нападението било извършено на 15 септември.

По информация на Нова тв трима служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са се отзовали на сигнал за незаконен риболов с мрежи, подаден от Станислав. След като съставили акт, те се оттеглили близо до язовирната стена, където продължили наблюдението. При тях отишъл и Станислав и тогава възникнал спор и бой. При боричкането изпаднал пистолетът на един от служителите и произвел изстрел. За да спрат боя, служители напръскали мъжа с лютив спрей. Служителите на ИАРА заяви, че познават Станислав - преди време му съставили акт за бракониерски улов.

Станислав в момента е в реанимация, в стабилно състояние, но с опасност за живота. На 16 и 17 септември е направен опит да бъде разпитан, но той заявил пред разследващите органи, че не е в състояние да дава показания.

Близките му твърдят, че мъжът спортувал близо до язовирната стена, когато било извършено нападението срещу него, което те определят като опит за убийство.

От прокуратурата съобщават, че ще се проверяват доказателствата и за налична неизбежна отбрана. След това ще се пристъпи към повдигане на обвинение спрямо виновното лице. Активната работа по случая продължава.