След боя с кирки край Казанлък: В Тъжа искат изселване на ромската фамилия

Общество
17:44 - 21 Март 2023
2191
След боя с кирки край Казанлък: В Тъжа искат изселване на ромската фамилия

Четирима души остават с опасност за живота след вчерашния масов бой в Казанлък. В схватката участваха над 30 души, а арестуваните са 11.

В село Тъжа местни жители искат едната от ромските фамилии да бъде изселена. Силите на реда бяха изпратени в Тъжа и Манолово, за да бъдат възпрепятствани нови физически сблъсъци между участниците във вчерашния масов бой.

От рода на пострадалите споделят, че се страхуват.
"Пет души пострадали има. Притесняваме се, никой нищо не ни казва", сподели една от жените. "Няма жена, няма дете, когото хванат - убиват го от бой, просто се кефят.

"Тъженските хора са в Манолово", каза друга жена от пострадалата ромска фамилия.

За напрежението в Тъжа и Манолово потвърждават и кметовете на селата. "Има напрежение. Не знам на какво се дължи, според мен на нещо дребно, но нещата от дребно отиват в по-голям план", коментира кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров.

"Страхът е голям. Това е варварство. Стари разправии и вражди. Необяснимо е откъде възниква тази агресия, той е пребит по най-жестокия начин, млад мъж на 37 г., с две деца", коментира пред Bulgaria ON AIR кметът на село Манолово - Мурад Моллаахмед.

Според кмета на Тъжа, откъдето са нападателите, враждата няма да спре скоро, особено след смъртния случай.

Двата рода е трябвало да присъстват на съдебно заседание заради масов бой през миналата година. До него така и не стигнали, тъй като отново се сбили вчера.