След червен картон и линейка: ЦСКА на бараж, Черно море в Европа

Футбол
22:50 - 23 Май 2024
7967
След червен картон и линейка: ЦСКА на бараж, Черно море в Европа

ЦСКА загуби от Черно море с 0:1 ключовия двубой в битката за второто място и ще трябва да мине през бараж, за да се класира за евротурнирите.

"Червените" имаха нужда от задължителна победа, но вместо това допуснаха поражение и вече изостават с 4 точки, а до края на сезона има само още един кръг. Варненци пък си подпечатаха място в Лига на конференциите след този успех.

Двубоят на Националния стадион предложи много екшън, а в главно действащо лице се превърна съдията Георги Кабаков. През първата част той не отсъди дузпа за ЦСКА за нарушение в наказателното поле, а и не бе повикан от колегите си от ВАР.

Второто полувреме пък бе кошмарно за ЦСКА. Малко след началото му вратарят Густаво Бусато бе изгонен с директен червен картон. Той излезе извън наказателното поле, но бе изпреварен от Уеслен Жуниор. Освен че игра непозволено с ръка, Бусато връхлетя върху опонента си, който остана безпомощно да лежи на тревата.

Наложи се да влезе линейка, за да го откара веднага в болница, като съмненията са за мозъчно сътресение.

От отсъдения за нарушението фаул пък Черно море отбеляза гол, след като Пабло Гарсия стигна пръв до отбитата от резервния вратар Димитър Евтимов топка и я прати в мрежата.

До края на мача отново Кабаков привлече вниманието върху себе си. Той отсъди дузпа за ЦСКА за нарушение срещу Вион. При преглед на ситуацията с ВАР обаче бе преценено, че има засада преди ситуацията в наказателното поле и наказателният удар бе отменен.

Така с човек по-малко на терена ЦСКА не успя да стигне поне до изравнителен гол, като загуби шансове за директно класиране в Лига на конференциите и ще трябва да играе бараж срещу седмия в класирането, който ще е или ЦСКА 1948, или Арда.