След дългата почивка: Трафик на ГКПП-тата с Румъния и Сърбия , катастрофа на северната тангента

Натоварено движение по магистрала "Хемус" заради ремонта на тунел "Топли дол"

Актуални новини
20:43 - 04 Март 2024
1726
След дългата почивка: Трафик на ГКПП-тата с Румъния и Сърбия, катастрофа на северната тангента

Интензивен трафик и задръствания се оформиха очаквано в последния от дългата серия почивни дни. От МВР обобщават, че няма сериозни произшествия по пътищата на страната.

Катастрофа между лек автомобил и камион стана по-рано днес около 16:00 ч. на Северната скоростна тангента на София, а шофьорът на колата е пострадал и откаран в болница за преглед. След удара в тежкотоварния автомобил колата се е спряла в мантинела до колона около 11-ия км от тангентата.

Интензивен трафик от тирове се оформи по-късно надвечер на изхода на част от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния и със Сърбия, съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР.

Трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам", "Видин" и "Оряхово" на границата с Румъния.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина". На пункта се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, уточнява БТА.

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове по границата с Гърция. През пунктовете "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Нормално е преминаването на границите с Република Северна Македония и с Турция.

Очаквано най-натоварено през деня беше движението по основните магистрали "Тракия" и "Хемус". 

Малко по-натоварено е движението на магистрала "Хемус" в посока София и районът на Благоевград в посока София, информира за БНР инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция". Преминаването по "Хемус" беше затруднено заради ремонта на тунел "Топли дол". Причината е, че движението се извършва двупосочно в тръбата за София.

На всички входове и изходи на главните пътни артерии дежуряха екипи пътни полицаи.