След дарението на Пеевски: Откриват парка на Црънча

Новини
22:05 - 05 Юли 2020
2372
След дарението на Пеевски: Откриват парка на Црънча

Новият парк на село Црънча се очаква да бъде открит на 6 септември за деня на Съединението на България, обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов по NOVA. Проектът е финансиран с дарението от 700 000 лв. на компанията „Интръст“ ЕАД на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Половината от парите ще бъдат инвестирани и за селото. Ще бъде направена реконструкция на читалището, стадионът ще бъде модернизиран, наред с това ще бъдат изградени спортно игрище и детски площадки. Останалата сума ще отиде за волейболния клуб „Хебър“. Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че от понеделник започват дейностите по проектите.

“Всички тези неща ще се направят, парите стоят по сметка. Част от тях ще бъдат направени от кмета на селото, защото така е по-лесно и по-евтино. А останалата част – малко по-големите неща, ще ги направим през общината, за да не губим време да обявяваме обществени поръчки, а ще го направят нашите служители, за да може до началото на септември да презентираме това, което сме направили”, обясни той.